Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Uszczelka pod głowicą

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Uszczelka pod głowicą

Postprzez GQQGQQ » 28 maja 2015, o 12:16

do usuniecia
Ostatnio edytowano 1 cze 2015, o 20:40 przez GQQGQQ, łącznie edytowano 1 raz
GQQGQQ
Nauka jazdy

Silnik: 1.6 Z16XER

Re: Uszczelka pod głowicą

Postprzez szmic » 28 maja 2015, o 19:37

Uważam że handlarz ugada się z mechaniorem i może zrobić po najniższych kosztach, nikt Ci się później nie przyzna do tego jak po krótkim czasie wyjdą problemy, nie wierzę w taką uczciwość handlarza, koszt naprawy pomniejsza jego zarobek. Decyzja oczywiście należy do Ciebie.

Tak dla przykładu (moje doświadczenie z handlarzem) podczas szukania drugiego samochodu znalazłem niby okazję, handlarz twierdził że nie mogę pooglądać samochodu ponieważ stoi na warsztacie bo niby coś z rozrusznikiem i będzie gotowy dopiero na następny dzień, podczas rozmowy wygadał się nieświadomie gdzie stoi samochód, więc zadzwoniłem do tego warsztatu, okazało się że pracuje tam znajomy, który poinformował mnie że w aucie poszła uszczelka pod głowicą i kazał tylko ją wymienić bez planowania głowicy itd. Oczywiście nie twierdzę że w Twoim przypadku byłoby podobnie , ale lepiej być ostrożnym w takich sprawach.
szmic
Weteran

Silnik: 1.7 CDTI Z17DTJ

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG