Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Ilość paliwa

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Ilość paliwa

Postprzez booski94 » 14 cze 2015, o 13:36

Witam mam pytanko odnośnie pojemnosci zbiornika paliwa w moim oplu 1.6 105 km twinport. dziś jechałęm autostradą i zapalila mi się kontrolka , przejechalem z 30 km i zaczeła mrugać czyli domyslilem sie ze jest bardzo malo tego paliwa (resztki). zatankowalem na najblizszej stacji ( wlałem 19 litrow paliwa i miałem równe pół zbiornika) a z tego co czytalem to caly ma 52l czyli połowa ma 26l. pytanie do was ile mogłęm miec paliwa na mrugającym dystrybytorku ? wynika na to że 7 lub 6 litrów? jest to mozliwe ze tak dużo ? troche to jest dziwne ? to na rezerwie jak jeszcze nie mruga jest 10 l? naprzykład? sory że tak chaotycznie ale wybieram sie w dluzsza podroz i chcialbym wiedziec co i jak
booski94
Kierowca

Silnik: 1.6 Z16XEP

Re: Ilość paliwa

Postprzez MISIEK13111981 » 14 cze 2015, o 16:53

6 litrów to jest dużo? Przy średnim spalaniu w mieście 8,5 - 10 paliwa masz na 60-70 km więc to chyba nie jest tak dużo. Nigdy nie sprawdzałem ile można przejechać od momentu mrugania kontrolki, więc tankuję jak już daje znać o sobie, po co robić sobie problemy. Orientacyjną ilość paliwa jaka została możesz sprawdzić przez test mode.
MISIEK13111981
Starszy klubowicz

Silnik: 1.6 Z16XEP

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG