Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.
Moderator: piotii
przez markfiseq » 9 cze 2015, o 07:33
Witam wszystkich.Prosze o pomoc bo mam dość dziwny przypadek z obrotami w swojej Aśce. Problemy zaczęły się niedawno na biegu jałowym po lekkim przygazowaniu jak spadal do obrotów jałowych to byly takie skoki obrotów.Wyczyściłem przepustnice elegancko objaw ustąpił natomiast takie rzeczy dzieją się w czasie jazdy podczas dojeżdżania do skrzyżowania redukcja na 2 bieg lekko skręt kierownica lub nawet nie i takie szarpniecie obrotami w dól i w góre.Objawy występują dość często czy to zimny czy ciepły silnik.Dodam ze na klimatyzacji jest to jeszcze bardziej odczuwalne bo jak ruknie to tak solidnie aż kierownicą zatrzęsie.Miał ktoś z was podobny przypadek gdzie szukać przyczyny? Rozmawiałem z elektrykiem to mówił ze gdyby przepustnica wariowała to by komputer ja pokazał ze jest niesprawna a tu zero błędów na op comie.Proszę o poradę:)
-
markfiseq
- Kierowca
-
- Silnik: 1.4 Z14XEP
przez markfiseq » 11 cze 2015, o 13:30
Widzę ze moja Aśka to jakiś jedyny model skoro nikt jeszcze nic nie podpowiedział:)
-
markfiseq
- Kierowca
-
- Silnik: 1.4 Z14XEP
Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG