Opel Astra III

Przebieg licznik gości
Astra | porady | usterki | akcje serwisowe | forum | giełda | powiadomienia | kontakt | szukaj | o stronie

Jaka instalacja LPG do mojej astry 1.6 LET???

Porady, problemy, opinie związanie z silnikami i ogólnie napędem benzynowym i LPG.

Moderator: piotii

Jaka instalacja LPG do mojej astry 1.6 LET???

Postprzez Toots » 13 kwi 2015, o 16:26

Witam, mam pytanko do bardziej obeznanych w temacie forumowiczów, jaka instalacja LPG do astry 1.6LET z 2008 r?? IV generacji, która ze wstępnego rozeznania rynku wyniesie ok 2.800 zł, czy V generacji przy cenie 4600 zł?? Napiszcie plusy i minusy jednej i drugiej opcji oraz jeśli macie jakieś namiary na dobrego gazownika w okolicach Sosnowiec- Katowice, który wykona taką instalację. Nigdy nie posiadałem gazu wcześniej w aucie więc temat dla mnie zupełnie nieznany.

Z góry dzięki
Toots
Nauka jazdy

Silnik: 1.6T Z16LET

Re: Jaka instalacja LPG do mojej astry 1.6 LET???

Postprzez reward6 » 18 kwi 2015, o 17:48

Witaj, na pewno lepsza będzie V generacja, ale jest droższa. Jeśli masz zamiar pojeździć swoją astrą to lepiej zainwestuj trochę więcej, a na pewno nie pożałujesz jeśli chodzi o osiągi - spadek mocy nie powinien być zbytnio odczuwalny. Ja mam w swojej astrze instalacje brc sekwencja i nie narzekam. O innych się nie wypowiadam, bo po prostu nie jeździłem i nie wiem. Jeśli chodzi o zakład to szukaj takiego, który posiada autoryzację.
Ostatnio edytowano 21 kwi 2015, o 15:33 przez reward6, łącznie edytowano 1 raz
reward6
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XE

Postprzez Toots » 18 kwi 2015, o 20:34

Właśnie znalazłem warsztat wykonujący takie instalacje, i facet mi zwyczajnie odradził, powiedział ze nie ma sensu przy tym silniku przepłacać za V generację. Te instalacje są przeznaczone raczej do silników z wtryskiem bezpośrednim. Więc chyba zamontuje IV choć jeszcze się zastanawiam. Stosunek ceny 5000/2900 między generacjami LPG.
Toots
Nauka jazdy

Silnik: 1.6T Z16LET

Postprzez reward6 » 19 kwi 2015, o 11:22

Dla czystego sumienia spytaj jeszcze u innego gazownika. Zobaczysz czy sugestie pokryją się mniej więcej z opinia poprzednika. Przedstaw zestaw, a najlepiej zestawy jakie Ci zaproponują, zapoznaj się z tym jak się sprawdzają przy silniku takim jak w Twojej Astrze, a wtedy będzie można coś więcej napisać i polecić zakład który to zrobi solidnie. Ja ze swojego doświadczenia, podpowiem że u mnie brc sprawuje się dobrze
Ostatnio edytowano 21 kwi 2015, o 15:36 przez reward6, łącznie edytowano 1 raz
reward6
Nauka jazdy

Silnik: 1.8 Z18XE

Powrót do Napęd, silniki benzynowe i LPG